СУ "Д-р Петър Берон" гр. Червен бряг
СУ "Д-р Петър Берон" гр. Червен бряг

„СНЕЖАНКА“ с група „Read, write and play in English“

Няма дете, което да не е чело или слушало приказката „Снежанка и седемте джуджета“. Но малко са тези, които са я чували на английски език. Тази привилегия имаха учениците от начален етап на СУ „Д-р Петър Берон“.

Те имаха възможността да се насладят на артистичните умения на участниците в група „Read, write and play in English“, работещи по Проект „Твоят час“. На 18.05.2018 година в актовата зала на училището се проведе поредната публична изява на групата. Учениците направиха драматизация на приказката „Снежанка и седемте джуджета“ на английски език, а за най-малките, които все още са начинаещи в английския език имаше и „превод в ефир“. Упоритият труд на участниците беше възнаграден с много аплодисменти.

Като награда участниците получиха и сертификат за участие в Проекта.
Благодаря на малките артисти, които се държаха като истински професионалисти.
Благодаря и на прекрасната публика, която следеше в захлас действието.
Благодаря и на родителите на участниците, които се включиха в изявата с подготовката на декори и костюми.
Благодаря на училищното ръководство, което ни даде възможност да работим по този проект, чрез който децата учиха и се забавляваха. Времето в учебните часове не е достатъчно за всичко.

Допълнителните часове, които учениците прекарваха по Проекта засилиха интереса към езика, предоставиха им много предизивикателства – решаваха кръстословици, откриваха скрити съобщения, анализираха текстове, влизаха в ролята на учител, работиха с Envision /софтуерна система, която дава възможност за едновременна работа на множество потребители, като се ангажира вниманието на всеки отделен ученик, който работи със своя собствена мишка/ и всичко това на английски. Посещението на онлайн платформата с видео уроци и упражнения „Уча се“ им даде възможност да учат и да се забавляват на разбираем и интересен език. И не на последно място искам да спомена и възможността за провеждане на екскурзия по Проекта.

Тя беше наградата за учениците и техния упорит труд през годината. Посетиха Националния исторически музей, където научиха много нови и интересни неща от нашата история и видяха много неща, за които само бяха чели.

Посетиха и зоологическата градина, където въпреки умората и топлото време не пропуснаха да видят нито едно животно, да прочетат за него и дори да сравняват английския и българския текст. Когато гледах блясъка в очите им се почувствах истински щастлива. А ентусиазма им … той беше заразителен!
Още веднъж благодаря на всички, които направиха това реално!
Ръководител на групата: Миглена Христова